T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU - Sevim Şirikci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Amaç ve Hedefler

AMAÇ:

Sevim Şirikçi Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Beslenme Dostu Okul proğramının amacı; sağlıklı yaşam uyğulamaları ile öğrenci, öğretmen ve okul  çalışanlarının  yıl sonunda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam tarzını benimseyerek bunu yaşam felsefesi haline getirmelerini sağlamak.

 

HEDEFLER:

Beslenme ve sağlığın geliştirilmesi konusunda yaş, cinsiyet ve kültürel açıdan uygun okul öğretim programı geliştirmek.

Öğrencilerin bilinçli tüketici olmalarını sağlamak.

Kahvaltının önemini vurgulayan el broşürleri hazırlanıp dağıtılarak, özellikle kahvaltı yapma alışkanlığı olmayan öğrencilere kahvaltı yapma alışkanlığı kazandırmak.

Öğretmenlerin sağlıklı beslenme konusunda örnek olması için, okul çorbasını öğrencilerle aynı ortamda tüketilmesi için ortam hazırlamak.

Obezitenin neden olduğu hastalıklar konusunda farkındalık yaratmak.

Çağımızın hastalığı obezite ile mücadele etmek.

Öğrencilerin doğal besin kaynaklarını tanımalarını ve en verimli şekilde faydalanmalarını sağlamak.

Velilerde sağlıklı beslenme ve hareketli yasam bilinci oluşturmak.

Alınan kanlarla bir çok cana hayat vermek, kızılayın kan stoklarına destek sağlamak ve vücut daki kan dolaşımını hızlandırmak için kan bağışı kampanyasına destek vermek.

Çeşitli sportif faaliyetlerle (ip atlama, doğa yürüyüşü, halat çekme yarışı) hareketli yaşam alışkanlıkları kazandırmak.

Düzenli diş fırçalama alışkanlığı ve ağız sağlığı   konusunda bilinçlendirmek.

Kurumlarla işbirliğini arttırmak.( Dulkadiroğlu Toplum Sağlığı Merkezi, Mado, Agız Diş Sağlığı Merkezi, Kızılay, Belediye)

Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konulu slogan, logo ve afiş yarışmaları düzenleyip öğrencilerin projeye aktif katılımlarını sağlayarak bilinçlenmelerini desteklemek.

Okul içerisinde öğretmenler ve okul personeli arasında turnuvalar düzenleyerek hareketli yaşam konusunda örnek oluşturmak.

Kantin çalışanlarına hijyenik ve sağlıklı ürün hazırlama, depolama ve sunumu konusunda eğitim verilerek bilinçlenmelerini sağlamak.

Öğrencileri el hijyeni konusunda bilinçlendirmek.

Belirli gün ve haftalar etkin bir şekilde kutlanarak öğrencilerde farkındalık uyandırmak.

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.04.2017 - Güncelleme: 26.12.2017 07:27 - Görüntülenme: 576
  Beğen | 1  kişi beğendi