ÇATAL ÇATAL OLSUN, EBEM DEDEM DOMATESİ, HIYARI OLSUN

Okulumuzda ÇEDES projesi kapsamında atalık/yerel tohumun önemi öğrencilere (ana sınıfları dahil) uygulamalı anlatıldı. tohumdan sofraya gelinceye kadar aşamaları (toprak hazırlanması, ekilmesi, sulanması, bahçeye dikilmesi, çapalanması, meyvesi …) bizzat öğrenciler tarafından yapılacak ve gözlemlenerek farkındalık oluşturulmaktadır. Tohumlar bardaklara dikildi. Tohumlar filizlenmeye başladı.

Atalarımızın mirası olan sağlıklı sürdürülebilir tohumları gelecek kuşaklara aktarabilmek için bunların korunması, tanıtılması, ekilerek çoğaltılması ve paylaşılması büyük önem arz etmektedir.

Öğrencilerimizle bu etkinliği yapmamıza tohum göndererek destek olan “Erciyes Yerel Tohum Grubuna” teşekkür ederiz.

01-03-202401-03-202401-03-2024

Yayın: 01.03.2024 - Güncelleme: 09.03.2024 10:44 - Görüntülenme: 55