T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU - Sevim Şirikci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet TÜRKÖZ Okulumuz Kuyumculuk Alanının Tanıtımı İçin Okulumuzu Ziyaret Etti.

Okulumuz Kuyumculuk Teknolojisi Alanı Tanıtımı, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet TÜRKÖZ, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin AKKURT, Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Mustafa ÖZ, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü H.İbrahim ÇOLAKKADI’nın katılımı ile gerçekleşti.

 

Okulumuzun tanıtımına yönelik sunu eşliğinde açılış konuşması yapan okul müdürümüz Cemal KÜÇÜK “Kuyumculuk Teknolojisi Alanı 2007-2008 Eğitim ve öğretim yılında Kahramanmaraş Kuyumcular Odasının desteği ile eğitim ve öğretime başladı. Alan araç gereçlerimiz Kahramanmaraş Kuyumcular odasının rehberliği ile temin edildi. Okulumuz kuyumculuk teknolojisi alanımızla Kuyumculuk sektörüne eğitimli elemanlar yetiştirerek hizmet etmek ve gelişen teknolojiye paralel eğitim vererek sektörün gelişmesine yardımcı olmak amaçlanmaktadır. Cemal KÜÇÜK: “Sektörle eğitimi birleştirerek sektörün ve ülkemizin kalkınmasına yardımcı olmak istiyoruz” diyerek donanım konusunda yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Mustafa ÖZ “Kahramanmaraş kuyumculuk sektörü Türkiye de İstanbul’dan sonra ikinci sırada bulunmakta 22 ayar altın imalatında Türkiye de birinci sıradadır” dedi ve Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet TÜRKÖZ’ün bir sorusu üzerine Kahramanmaraş’ta Kuyumculuk sektörünün önde olmasının nedenlerini geçmişten, günümüze gelişmesini anlattı ve çok yakında tüm kuyumcuları bir arada toplayacak olan ‘Altın Şehir’ in tamamlanmasıyla birlikte sektörün daha güvenli olacağına ve gelişeceğine dikkat çekti. Tanıtıma katılanlar Kuyumculuk Teknolojisi Alanı Atölyesine geçerek buradaki malzemeleri ve yapılan çalışmaları yerinde gördü. Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Mustafa ÖZ burada yaptığı açıklamada, “Sevim Şirikci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürümüzü ve ilgili öğretmen arkadaşlarımızı dinledik, yaşadıkları problemleri öğrendik, atölyeyi gezdik ve gördük, her şeye vakıf olduk.

Toplantı yararlı oldu. Bizler de imkânlarımız oranında bu okulumuza yardımcı olacağız” dedi. Sohbet havasında gerçekleşen tanıtım ziyaretinde okulumuza teşrif eden ilgili tüm kurumlara teşekkürlemizi sunarız.


Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.01.2016 - Güncelleme: 19.01.2016 14:38 - Görüntülenme: 995
  Beğen | 0  kişi beğendi