May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı okulumuzda coşkuyla kutlandı.

May

Okulumuzda bulunan Tekstil, El Sanatları Teknolojisi ve Çocuk Gelişimi Alanı öğretmenleri tarafından Muhsin Yazıcıoğlu Ortaokulu öğrencilerine; mesleki eğitim, meslek liselerinin avantajları, okulumuzun özellikleri ve okulumuzda eğitim verilen meslek alanları hakkında sunumlar yapıldı.

May

Okulumuzda ayın örnek öğrencisine ve ayın en çok kitap okuyan öğrencisine ödüller  verildi. Okulumuzun bel kemiği olan görevli İbrahim Özcin'e de emeklerinden dolayı teşekkür ederek ödül takdim edildi.

May

Okulumuzda bulunan Tekstil ve El Sanatları Teknolojisi Alanı öğretmenleri tarafından Kahramanmaraş Ortaokulu öğrencilerine; mesleki eğitim, meslek liselerinin avantajları, okulumuzun özellikleri ve okulumuzda eğitim verilen meslek alanları hakkında sunumlar yapıldı.

May

Anneler Gününe özel okulumuz El Sanatları bölümü öğrencilerinden annelere hediye etkinliği. Tüm annelerin Anneler Günü Kutlu Olsun.

May

Gecesi gerdanlık, gündüzü seyranlık Mardin gezisi.

Mardin; Farklı din, dil ve kültüre sahip vatandaşların bir arada yaşadığı, Onlarca medeniyeti bünyesinde barındıran, dar sokakları, taşın oya gibi işlendiği evleri ve tarihi yapılarıyla geziye katılanları adeta büyüledi. 10 Mayıs Cuma akşam okuldan Mardin’e hareket eden gezi otobüsü ile 11 Mayıs Cumartesi Midyat Devlet Konuk Evi, Sıla (Harcai) Konağı, Gümüşçüler ve Midyat çarşısı ile gezi başladı. Serbest zamanın ardından Mor Gabrial Manastırından sonra Mardin Dara Antik Kenti, Deyrulzafaran Manastırı ve Kasımiye Medresesi ziyareti sonrasında Mardin sofrası lezzetleri tadıldı. Akşamında boş durmak olmazdı. Artukluda gecesi gerdanlık manzaraları izlemek ayrı bir keyf verdi. 12 Mayıs Pazar Eski Mardin Sokakları, Abbaralar, Kültür ve Sanat Sokağı, Zinciriye Medresesi, Ulu Cami, Eski PTT Evi, Mardin Çarşıları, Meryem Ana Kilisesi gezilerek adeta tarihe yolculuk yapıldı. Diyarbakır’a hareket için yola çıkıldı. Diyarbakır Ulu Camii, Surlar, Keçi Burcu, Dört Ayaklı Minare, Hasan Paşa Hanı ve On Gözlü Köprü ile Diyarbakır gezisi tamamlandı.

May

"Türkiye’deki Mülteciler İçin Mali Yardım Programı (Facility for Refugees in Turkey-FRIT)" kapsamında, faaliyetlerin yerinde izlenmesi amacıyla 07 Mayıs 2024 tarihinde Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nu temsilen İnsani ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkan Yardımcısı Esther BOUMA ve Sosyo-Ekonomik Kalkınma Program Yöneticisi Feyhan EVİTAN CANBAY tarafından okulumuz Sevim Şirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaret edildi.

May

Anadolu’nun saklı cenneti Gökpınar Gölü – Darende - Malatya'nın incisi Günpınar Şelalesi Gezisi Sabah saat 07.00’de okulda buluşma ve Sivas Gürün Gökpınar Gölü ve Tabiat Parkına hareket ile başladı.

May

Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında okulumuz Yiyecek İçecek Bölümü öğretmenleri Veli Kala, Murat Yarım ve müdür yardımcımız Seda Akbulut Sağır tarafından okulumuz öğrencilerine Kişisel Temizlik ve Hijyen, Yiyecek İçecek Servisi, Görgü Kuralları gibi konularında seminer verilmiştir.

Nis

Okulumuzda ÇEDES projesi kapsamında atalık/yerel tohumun önemi öğrencilere (ana sınıfları dahil) uygulamalı anlatıldı. Tohumdan sofraya gelinceye kadar aşamaları (toprak hazırlanması, ekilmesi, sulanması, bahçeye dikilmesi, çapalanması, meyvesi …) bizzat öğrenciler tarafından yapılacak ve gözlemlenerek farkındalık oluşturulmaktadır. Tohumlardan elde edilen fideler toprak ile buluşturuldu. Öğrencilerimizle bu etkinliği yapmamıza tohum göndererek destek olan “Erciyes Yerel Tohum Grubuna” teşekkür ederiz.

Nis

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı okulumuz Halkla İlişkiler Alanı 11/A Sınıfı olarak 112 Çağrı Merkezine ziyarette bulunuldu. Görevlilerin güler yüzü ve ilgileri sayesinde birim öğrencilerimize tanıtıldı. Öncelikli olarak Çağrı Merkezi toplanan, Polis, Jandarma, Orman, Sağlık birimlerinin personelleri ile ayrı ayrı görüşmeler yapılarak gezi kapsamında kurum ve yapılan işler hakkında detaylı bilgi alındı. Öğrencilerimizin merak ettikleri sorulara cevap verildi. Gezi kapsamında öğrencilerimiz, teorik olarak gördükleri dersin uygulama alanını da deneyimlemiş oldular.

Nis

Okulumuz öğretmenleri ile 20 Nisan 2024 Cumartesi günü Süleymanlı - Ilıca - Savruk Şelalesine kültür ve turizm gezisi düzenledi.

Mrt

Okulumuz Çocuk Gelişimi öğrencilerimizin Oyun ve Oyuncak Atölyesi dersi kapsamında yapmış oldukları Kaşık Kuklalar sergilendi.